Erdélyi Néppárt facebook

Hírek


erdély történelmi esélye

2013.07.30.

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egész ideje alatt nagy volt az Erdély történelmi esélye című infografika és labirintus iránti érdeklődés. Az alkotók is végigkísérték a labirintus (a program füzetben Erdély időgép néven futó helyszín) itteni életét, valamint természetesen az egész nyári egyetemet, amely maradandó pozitív élményekkel szolgált számukra.


Nem volt könnyű a búcsú, de reméljük, visszatérünk még ide és talán újabb installációkkal, ötletekkel gazdagíthatjuk a programok kínálatát.2013.07.24.

Németh Zsolt államtitkár kitalálta a labirintus alkotóinak gondolatát és elvben már ki is jelölte az installáció jövőjét. Mi is bízunk a folytatásban…
2013.07.26.- Infografika videó

Hosszú készülődés, egyeztetés és tervezést követően elkészültünk Tusványoson az infografikát bemutatò "labirintussal". Most pár másodperc erejéig ti is bepillanthattok...


Infografikai labirintus

2013.07.24. - Infografikai labirintus Erdély történelmi esélyéről

Erdély történelmi esélye: ezen a néven fut a Bálványos Intézet és az IJ Kommunikációs Kft. közös projektje. Az infografikai megoldásokkal megvalósított labirintus arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy Erdély számára az autonómia jelenti a megoldást.

A mobil kiállítótérrel és a háromnyelvű kiadvánnyal széles közönséget szeretnének megszólítani: az erdélyi és anyaországi magyarokat, a románokat, és (azáltal, hogy az angol nyelvű ismertető füzetet az Európai Parlament minden képviselőjének elküldik) más európai országok állampolgárait is. A projekt részét képezi egy honlap is, illetve hamarosan elkészül egy animáció, ami ugyancsak román, magyar és angol nyelven ismerteti majd Erdély sajátos helyzetét. A labirintussal egy olyan felületet igyekeztek kialakítani, ami megérteti az autonómiatörekvés fontosságát a nézelődőkkel. A Bálványos Intézet tartalmain közel két hónapig dolgozott az IJ Kommunikációs Kft. csapata, akik azért is tartották kiemelkedő fontosságúnak a kérdést, mert személyes kötődéseik vannak az erdélyi régióhoz. Az ötletgazdák és a megvalósítók Svájcban is jártak, hogy maguk tanulmányozzák egy példának számító, többnyelvűségéről és etnikai differenciáltságáról ismert ország működését - mondta el Kató Lenke, a Kft. PR szakértője, aki a továbbiakban is szívesen szolgál információkkal a 0722474-457 telefonszámon. A labirintus beszédes tényekkel és számadatokkal hívja fel a figyelmet arra, hogy önálló történeti régióként nem csak múltja van Erdélynek, hanem "a jövő Erdélye kelet Svájca" lehet. A kiállítást Németh Zsolt és Toró T. Tibor adta át a Bálványosi Nyári Szabadegyetem hivatalos megnyitóját követően. (Szöveg: Kővári Gyöngyi Krisztina. Fotó: Balázs D. Attila)
forrás: tusvanyos.ro


Hamarosan itt a videó

2013.07.21.- Hamarosan itt a videó

Az IJ Communication Kft. már gőzerővel készíti a videót az infografikáról.