Erdélyi Néppárt facebook
néppárt

A projekt bemutatása


Az autonómiáról manapság egyre többen és többet beszélnek, de talán csak nagyon kevesen tudnák megragadni a lényegét.

Ha röviden akarjuk meghatározni: az autonómia a jövőnk.

Ha hosszabban, akkor napokig is értekezhetnénk róla.


Mi úgy gondoljuk, hogy a kettő között kell keresnünk a megoldást: Fontos, hogy mindenki megértse az autonómia lényegét és mindannyiunk számára egyértelmű legyen, hogy ez Erdély jövőjének a kulcsa. Az ehhez elengedhetetlen tudást széles körben hozzáférhetővé kell tennünk.

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Bálványos Intézet ezért egy olyan, az elmúlt évtizedekben megszokott nézőpontoktól különböző, új megközelítést keresett, amelynek révén mindenkinek a fejében határozott kép alakul ki az autonómiáról, tehát Erdély jövőjéről.

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Bálványos Intézet agytrösztje, vagyis a témában szakértő tudós fők összeültek és megalkották az autonómia széles közönséghez szóló "kézikönyvét", amelyet az IJ Communication magyarországi reklámügynökség infógrafikába öntött, hogy színes, izgalmas, és emlékezetes formában ismertesse meg minden érdeklődővel. Az újszerű aspektus így hozzá illő újszerű eszközt kapott. A Bálványosi Szabadegyetemen egy látványos szabadtéri kiállítással, az Erdély időgéppel, vagy más néven: labirintussal mutatkozik be az infógrafika.

Közreműködők/szereplők

Erdélyi Magyar Néppárt

Az autonómia ügye mellett elkötelezett párt határozott elképzelésekkel rendelkezik Erdély jövőjét illetően. A Néppárt magát nem célnak, hanem eszköznek tartja, melynek révén az erdélyi magyarok olyan otthont alakíthatnak ki, amit nyugodtan hagynak majd utódaikra.

"Munkára szerveződünk", ahogyan Kós Károly írta ezelőtt kilencven esztendővel. Tőle ihletődtünk mottónk kiválasztásakor is: "Dolgozni kell, ha élni akarunk, és akarunk élni, tehát dolgozni fogunk."

www.neppart.eu

Bálványos Intézet

Az intézmény fő célja, hogy megőrizze Tusványos politikai műhely-jellegét, képzéseket szervezzen, publikációs lehetőséget biztosítson az interneten és nyomtatott formában. Ily módon a szabadegyetem szellemisége és hatása nem korlátozódik évente néhány napra, hanem folyamatosan jelen lehet, fejlődhet.

IJ Communication

A magyarországi reklámügynökségben a közéleti, társadalmi kérdések iránti érdeklődés és a kommunikációs trendekben való jártasság sajátos kombinációt alkot. Eddigi tevékenységük során többször is bizonyították, hogy szakmai tudásuk nem csak kereskedelmi termékek eladását szolgálhatja, hanem fontos társadalmi kérdések megvilágítására és terjesztésére is alkalmas.

www.ijcommunication.com